Lekker en gezond: gevulde paprika met tonijn voor je dagelijkse portie eiwitten, couscous voor je koolhydraten en daarnaast genoeg groenten voor de nodige vitaminen en mineralen.

Ingrediënten (1 persoon)

150 gr tonijn
75 gr couscous
1 rode paprika
100 gr champignons
1 ui
1 tomaat
geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg wat bakpapier in een ovenschaal.
  3. Bereid de couscous volgens de verpakking en zet deze apart. Snijd ondertussen de champignons, ui en tomaat in stukjes.
  4. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de groenten gedurende circa 10 minuten op middelmatig vuur.
  5. Snijd de paprika door midden en verwijder de pitjes en het zaadlijster.
  6. Leg allebei de paprikahelften in de ovenschaal en vul deze met de couscous, groenten en tonijn. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Plaats de schaal vervolgens gedurende circa 20 minuten in de oven.
  7. Alle couscous, groenten en tonijn die niet meer in de paprika past, verhit je op het eind nog even in een pan en dien je op naast de gevulde paprika.