De Performance Whey die bij SHK verkocht wordt, is goed bevonden door de test van Supplementlabtest.com. Deze site test verschillende producten die supplement-leveranciers leveren aan de Nederlandse fitnessindustrie.

Ze testen of er in het product daadwerkelijk zit wat er op het etiket wordt beweerd. En dat is lang niet altijd het geval. Bij veel eiwit-producenten wordt er gebruik gemaakt van amino spiking. Dit houdt in dat er ‘waardeloze’ aminozuren aan een eiwitproduct worden toegevoegd, om zodoende een hoger gehalte aan eiwitten te kunnen claimen. Goedkopere niet-essentiële aminozuren zoals glycine worden aan eiwitpoeders toegevoegd om het stikstofgehalte te verhogen, waardoor bij een stikstofanalyse het eiwitgehalte hoger uitvalt. Ook het toevoegen van bijvoorbeeld creatine en andere stikstofbevattende stoffen verhogen het stikstofgehalte in de eiwitpoeders en daarmee het eiwitpercentage.

Nu is ook onze Performance Pure Whey onder de loep genomen. En deze is, zoals we hadden verwacht, goedgekeurd!

Hieronder de uitslagen van de test:

fff

Elke pot wijkt minimaal af van de waardes die erop staan vanwege dat er een gemiddelde per oplevering wordt gerekend. Valt de afwijking binnen een bepaalde norm? Dan wordt het goedgekeurd via testen die supplementlab.com heeft laten uitvoeren.

Een voorbeeld van een populair eiwitproduct dat niet door de keuring is gekomen vanwege amino spiking vind je hieronder:

kk