Ingrediënten (vier porties):

  • 6 eieren
  • 110 g roomkaas
  • 75 g gesmolten boter
  • 150 ml (75 g) amandelmeel
  • 150 ml (75 g) havermout
  • 2 theelepels (10 g) bakpoeder
  • ½ citroen, de schil
  • 1 snufje zout (optioneel)
  • 75 g verse bosbessen
     

Bereidingswijze:

  1. Klop in een kom de eieren, roomkaas en gesmolten boter door elkaar.
  2. Meng de rest van de ingrediënten apart, behalve de bosbessen, en giet het dan in het eimengsel. Mix het goed tot je een glad beslag krijgt. Laat het een paar minuten rusten.
  3. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in een kleine anti aanbak pan of gietijzeren pan. Gebruik ongeveer ⅓ kop (0,75 dl) beslag per pannenkoek.
  4. Bak een paar minuten en voeg voorzichtig wat bosbessen toe, zonder ze te hard aan te drukken. Draai en bak nog een paar minuten.
  5. Serveer eventueel met slagroom of gebruinde boter.
  6. Voedingswaarden per 2 pannenkoekjes: 478 kcal / 7 gram koolhydraten / 44 gram vet / 15 gram eiwit